måndag 6 september 2010

September 2010


Zo, nu is het weer begonnen allemaal. Nieuw schooljaar, nieuw werkjaar, nieuw dagisjaar.

Na een trage start is Lucas gelukkig weer helemaal gewend op de dagis, met nieuwe vriendjes en nieuwe juffrouwen. Als ik uit m'n raam kijk op werk, zie ik weer hoe het wemelt van de studenten; sommigen verdwaald, anderen zenuwachtig lachend, weer anderen zogenaamd cool.

De eerste zaterdag van september hadden we een straatfeest; acht gezinnen kwamen op bezoek bij Mia en Nicke op nummer 3. Er zijn de laatste tijd veel nieuwe mensen in onze straat komen wonen, bijna allemaal met jonge kinderen. De man van nummer 1 blijkt bakker te zijn, en die had heerlijk brood gebakken. De kinderen van drie jaar kenden elkaar van de straat en van de dagis. De kinderen van 2 jaar (onder wie Lucas, Emile en Albin) kenden elkaar van het voetbalveld en de politietrapauto's. Iedereen had wat te eten meegeneomen en het werd een gezellige janboel. We hadden nog een muziekwedstrijd (liedjes raden); de mannen tegen de vrouwen en de mannen wonnen natuurlijk :) Verder bleek dat onze buurman en de mevrouw van nummer 2 al vanaf het begin (de jaren '60) in de straat wonen. Een leuke mix van jong en oud!


Plannen voor september:

  • Caroline en Lucas gaan aan het eind van de maand een weekje naar opa en oma Lindström.
  • Dan blijft Marco thuis en gaat hij klussen. De achtertuin moet onder handen genomen worden, het hekje bovenaan de trap moet eindelijk eens recht hangen, enz.
Maar de nieuwe gordijnen hangen alvast, zie de foto bovenaan deze pagina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar